Один із найпопулярніших фруктів в Україні – слива. Нині ця ягода продається практично в кожному магазині та на ринках БІГ-регіону. Враховуючи, що надворі швидко стало прохолодно, не дуже хочеться у вихідні виходити із затишного дому. Тому, пропонуємо зробити легкий у приготуванні сливовий пиріг від популярного шеф-кухаря Євгена Клопотенка і провести приємний родинний вечір.
Інформатор ділиться з вами рецептом смачного сливового пирога від Євгена Клопотенка, яким ви зможете насолодитися самі, а ще пригостити близьких, адже пиріг розрахований на 10 порцій!
Інгредієнти:
Для дріжджового шару:
- 600 гр борошна;
- 200 мл молока;
- 20 гр пресованих дріжджів;
- 150 гр цукру;
- ½ ч. л. солі;
- 150 гр вершкового масла;
- 2 яйця;
- 10 гр ванільного цукру
Для начинки:
- 1 кг слив
Для штройзеля (масляна крихта):
- 150-200 гр цукру;
- 200 гр борошна;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- 120 гр вершкового масла.
Спосіб приготування:
В 200 мл теплого молока розчиніть 20 гр пресованих дріжджів, перемішайте та залиште на кілька хвилин. У миску всипте 600 гр борошна та додайте 150 гр цукру, ½ ч. л. солі і 10 гр ванільного цукру. Далі потрібно взбити у мисці 2 яйця та додати 150 г розм’якшеного вершкового масла. Влийте молочну суміш із дріжджами у миску із тістом.
Замісіть м’яке тісто, що не липне до рук. Потім сформуйте з тіста кульку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто в теплому місті без протягів на 1 годину для підйому.
Наріжте сливи скибочками на 8 частин (якщо великі ягоди), а якщо меншого розміру, достатньо роз’єднати їх навпіл та видалити кісточку.
Для приготування штройзеля з’єднайте 200 г борошна із 150-200 гр цукру. Далі додайте 1 ч. л. меленої кориці та 120 гр розм’якшеного вершкового масла. Гарно перетріть все руками до утворення масляної крихти.
Дріжджове тісто, що підійшло, розкачайте в прямокутний пласт по розміру дека для випікання. Перенесіть тісто на деко з пергаментом та руками розподіліть його рівномірно всією формою. Далі розподіліть підготовлені сливи по всій основі пирога. Засипте всю поверхню пирога штройзелем – масляною крихтою. Залиште пиріг, щоб він настоявся приблизно на 20-30 хвилин.
Випікайте пиріг в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до утворення золотої скоринки. Дайте пирогу трошки охолонути та наріжте його порційними шматочками.
Смачного! І приємного відпочинку!
Раніше ми ділилися легким рецептом шарлотки з яблуками від Клопотенка.
Підписуйтесь на наш Тelegram-канал та Facebook-сторінку, аби не пропустити інші перевірені рецепти, а також важливі новини нашого “БІГ-регіону”!
Анна Вусань