Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Сезон слив: смачний рецепт сливового пирога на вихідні

Один із найпопулярніших фруктів в Україні – слива. Нині ця ягода продається практично в кожному магазині та на ринках БІГ-регіону. Враховуючи, що надворі швидко стало прохолодно, не дуже хочеться у вихідні виходити із затишного дому. Тому, пропонуємо зробити легкий у приготуванні сливовий пиріг від популярного шеф-кухаря Євгена Клопотенка і провести приємний родинний вечір.

Інформатор ділиться з вами рецептом смачного сливового пирога від Євгена Клопотенка, яким ви зможете насолодитися самі, а ще пригостити близьких, адже пиріг розрахований на 10 порцій!

Інгредієнти:

Для дріжджового шару:

  • 600 гр борошна;
  • 200 мл молока;
  • 20 гр пресованих дріжджів;
  • 150 гр цукру;
  • ½ ч. л. солі;
  • 150 гр вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 10 гр ванільного цукру

Для начинки:

  • 1 кг слив

Для штройзеля (масляна крихта):

  • 150-200 гр цукру;
  • 200 гр борошна;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 120 гр вершкового масла.

Спосіб приготування:

В 200 мл теплого молока розчиніть 20 гр пресованих дріжджів, перемішайте та залиште на кілька хвилин. У миску всипте 600 гр борошна та додайте 150 гр цукру, ½ ч. л. солі і 10 гр ванільного цукру. Далі потрібно взбити у мисці 2 яйця та додати 150 г розм’якшеного вершкового масла. Влийте молочну суміш із дріжджами у миску із тістом.

Замісіть м’яке тісто, що не липне до рук. Потім сформуйте з тіста кульку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто в теплому місті без протягів на 1 годину для підйому.

Наріжте сливи скибочками на 8 частин (якщо великі ягоди), а якщо меншого розміру, достатньо роз’єднати їх навпіл та видалити кісточку.

Для приготування штройзеля з’єднайте 200 г борошна із 150-200 гр цукру. Далі додайте 1 ч. л. меленої кориці та 120 гр розм’якшеного вершкового масла. Гарно перетріть все руками до утворення масляної крихти.

Дріжджове тісто, що підійшло, розкачайте в прямокутний пласт по розміру дека для випікання. Перенесіть тісто на деко з пергаментом та руками розподіліть його рівномірно всією формою. Далі розподіліть підготовлені сливи по всій основі пирога. Засипте всю поверхню пирога штройзелем – масляною крихтою. Залиште пиріг, щоб він настоявся приблизно на 20-30 хвилин.

Випікайте пиріг в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до утворення золотої скоринки. Дайте пирогу трошки охолонути та наріжте його порційними шматочками.

Смачного! І приємного відпочинку!

Раніше ми ділилися легким рецептом шарлотки з яблуками від Клопотенка.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал та Facebook-сторінку, аби не пропустити інші перевірені рецепти, а також важливі новини нашого “БІГ-регіону”!

Анна Вусань

Нагору