Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ілон Маск заявив, що мережа Starlink стала доступною на всіх континентах

Американський мультимільйярдер Ілон Маск заявив, що від тепер супутникова інтернет-мережа Starlink почала працювати на всіх континентах Землі.

Як повідомляє Інформатор, про це глава компанії SpaceX Маск написав у Twitter.

“Starlink тепер активна на всіх континентах, включаючи Антарктиду”, — написав він.

18 вересня SpaceX запустила з мису Канаверал у штаті Флорида і вивела на орбіту чергове угруповання супутників — 54 одиниці мережі Starlink.

З 2019 року компанія вивела до космосу вже понад 3 тис. супутників для розгортання мережі Starlink. Загалом SpaceX планує відправити на навколоземну орбіту 42 тис. супутників.

В рамках програми Starlink компанія має намір надавати широкосмуговий доступ в інтернет у будь-якій точці планети зі швидкістю трафіку 1 гігабіт/секунда (що відповідає стандарту 5G).

Як повідомляв Інформатор, під час окупації Київщини, влада населених пунктів БІГ-регіону зверталася за допомогою у налагодженні Інтернету, зокрема, через системи Starlink від Ілона Маска, оскільки рашисти під час окупації цілеспрямовано нищили інфраструктуру регіону, у тому числі систему телекомунікацій. Досі у деяких населених пунктах Бучанщини інтернет та мобільний зв’язок українських операторів працює гірше, ніж до війни.

Система Starlink, надіслана у квітні до Бучі, успішно працює й нині.

У серпні Ілон Маск на тлі сьомого місяця повномасштабного російського вторгнення в Україну знизив ціни на послуги супутникового Інтернету від Starlink для України та ряду інших країн.

Зокрема, для українських користувачів знижка склала близько 40%, вартість передплати знизили з $100 до $60. Знижка автоматично застосовується до всіх рахунків, створених після 24 серпня 2022 року.

26 лютого 2022 року керівник Мінцифри Михайло Федоров звертався до Маска із проханням відправити в Україну станції Starlink для доступу до супутникового Інтернету. Маск погодився надати обладнання вже 27 лютого. Перша партія абонентських скриньок прибула 28 лютого.

У росії пропагандисти спричинили паніку та навіть стали погрожувати Ілону Маску. Зокрема, глава “Роскосмосу” Дмитро Рогозін попередив бізнесмена, що йому “доведеться відповідати по-дорослому” за передачу Україні станцій Starlink.

“Якщо я помру за загадкових обставин, було приємно вас знати”, – написав тоді Маск у відповідь на погрози агресора.

22 серпня 2022 року Україна отримала ще 5 000 станцій Starlink від Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору