Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Футбольний вечір: вболіваємо за збірну України

Сьогодні, 21 вересня, національна збірна України продовжить свої виступи у нинішньому розіграші Ліги націй. У виїзному матчі наша команда зіграє проти шотландської збірної. Поєдинок Шотландія – Україна проведуть у Глазго на стадіоні Гемпден Парк. Стартовий свисток пролунає о 21:45 за київським часом.

Матч відбудеться в рамках перенесеної зустрічі першого туру групового етапу Ліги націй. Відбутися вона мала ще на початку червня цього року, але була відкладена до осені, оскільки в ті дні команди брали участь у плей-офф кваліфікації ЧС-2022, що у свою чергу також був перенесений із березня через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Сьогодні на команду Олександра Петракова чекає гра проти свого головного опонента. Адже Україна зараз із сімома очками лідирує у своїй групі, а підопічні Стіва Кларка посідають друге місце та відстають лише на один бал. Окрім Шотландії, в групі збірної України виступають також збірні Ірландії та Вірменії. Їх “синьо-жовті” вже обіграли раніше. Ірландія та Вірменія, мають у своєму активі відповідно чотири та три бали.

Тож перемога сьогодні, практично гарантує збірній України першу сходинку в групі, а отже і місце у вищому дивізіоні наступного сезону. Гарний результат також підвищує шанси зіграти на Євро-2024. Наша збірна може опинитися в другому кошику під час жеребкування турніру. І якщо Україна потрапить до 12 найкращих команд Ліги націй, ми зможемо вийти на Євро через спеціальний плей-оф.

Нагадаємо, що із Шотландією українська збірна вже зустрічалася – у червні, також на Гемпден Парк, у півфіналі у плей-офф кваліфікації чемпіонату світу-2022. І перемогу тоді святкували “синьо-жовті”, перегравши суперника із рахунком 3:1.

Трансляцію матчу Шотландія – Україна можна буде подивитися в межах інформаційного марафону “Єдині новини” на телеканалах ICTV, Інтер, 1+1 та Суспільне. Вболіваємо за наших!

Раніше Інформатор писав, що відомий український футболіст Андрій Шевченко зіграв на стадіоні в Ірпені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Інна Никоненко 

Нагору