Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Гурт ONUKA виступив у Гостомелі біля зруйнованої окупантами школи

Сьогодні, 21 вересня, український електро-фольк музичний гурт ONUKA виступив у Гостомелі біля Мостищенської філії ліцею №1, який сильно постраждав під час окупації.

Як передає кореспондент Інформатора, гурт ONUKA сьогодні виступив на благодійному концерті біля Мостищенської філії ліцею №1 (початкової школи) селища Гостомеля, який був сильно понівечений після влучання 3-х ворожих снарядів.

Мета заходу – підтримати волонтерів з благодійної організації Petite Ecole, які зараз відновлюють заклад. Прийти послухати молодих артистів запросили усіх бажаючих за будь-який донат, а зібрані кошти підуть на ремонт школи.

Виступ гурту ONUKA біля пошкодженої школи

До 24 лютого в початковій школі навчалося 55 дітей (3 класи). Після окупації освітній заклад не був придатний для існування.

“В школі на 80% був знищений головний вхід, також сильно постраждали стіни будівлі. А ще практично не було даху, адже саме туди попали снаряди, і відповідно стіни всередені пошкоджено через дощі та вологість”, – розповідає один із організаторів волонтерської організації Олександр Кагал.

Завдяки команді небайдужих людей, будівлі дали другий шанс. На даний час волонтерам вдалося відремонтувати дах, вставити вікна та в деяких місцях відновити підлогу. 

“Ще дуже багато роботи для повного відновлення школи, але наступна наша ціль – відремонтувати стелю, на яку потрібно близько 70 тис. грн. Ми організували цей концерт, аби небайдужі люди прийшли послухати чудову музику та, по можливості, підтримати фінансово для подальшого ремонту. І на даний час уже вдалося зібрати близько 25 тисяч гривень”, – поділився Кагал.

Також в майбутньому школу хочуть назвати Petite Ecole, що з французької означає “Маленька школа”.

Школа до початку ремонту. Фото: Petite Ecole

“Поранені” стіни дитячого закладу

Майже відремонтований головний вхід та вставлені вікна в школі

Оновлений дах в школі

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору