Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Гостомелі відбувся майстер-клас з виготовлення окопних свічок для ЗСУ

В середу, 21 вересня, в громадській організації “Моя громада” жителів Гостомеля навчали виготовляти окопні свічки, які відправлять захисникам України на фронт. 

Як передає кореспондент Інформатора, 21 вересня в Гостомелі відбувся вже 4-й майстер-клас по виготовленню окопних свічок для ЗСУ в громадській організації “Моя громада”, що по вулиці Свято-Покровська, 73-Е.

На навчання прийшло 15 людей: серед них були ті, які вже вміють виготовляти окопні свічки, а були і такі, які робили це вперше. За годину їм вдалося зробити понад 65 свічок.

“Ми влаштовуємо такі заходи, щоб в першу чергу допомагати нашим захисникам, а також для того, аби об’єднувати жителів нашої громади”, – розповіла організатор майстер-класу Ірина Романченко.

Така окопна свічка допомагає нашим захисникам зігрітися, освітити укриття, підсушити одяг і навіть приготувати їжу. Свічка не боїться вологи, її горінню навіть не завадить вітер, а також її можна запалювати неодноразово. В середньому горить вона до 3-х годин. А ще ця свічка корисна навіть для цивільних людей, яким доводиться ховатися в укриттях через ворожі обстріли.

Для виготовлення свічки потрібно трохи часу та небагато витрат. “Треба лише гофрований картон, бляшанку будь-якого розміру, віск та парафін. Це дуже гарна справа, адже задача цивільних не забувати про війну і якомога більше допомагати. Тому що військові кожен день платять набагато більшу ціну. Свічки – це не машина, не зброя, але захисникам приємно, що ми турбуємося про них і допомагаємо”, – розповіла 18-річна майстриня Мирослава Мартинова.

Такі навчання планують проводити кожен тиждень, але залежно від кількості бажаючих. Тому якщо ви хочете прийти на такий майстер-клас, або допомогти з матеріалом (гофрокартон, бляшанки, віск, або парафін), звертайтеся в громадську організацію “Моя громада“, або у відділ культури Гостомельської селищної ради.

Процес виготовлення окопних свічок

Бляшанки для свічок

Розігрівання воску для окопних свічок

Свічки готові до заливання воску

Майстрині заливають гарячий віск у свічки

Сила горіння свічки

Раніше ми повідомляли, що В місцевій Ірпінській школі №2 з травня місяця щодня з ранку до вечора небайдужі люди плетуть сітки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору