Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Влада Київщини залучила іноземних партнерів до оцінки пошкоджень будівель та розробки геоінформаційної системи

Влада Київської області домовилася з міжнародними партнерами з Програми розвитку ООН про підтримку розробки комплексної геоінформаційної системи (ГІС) для швидкої та якісної відбудови регіону.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зокрема, для роботи в цьому напрямку Міністерство розвитку громад і територій України та представники Програми розвитку ООН у середу підписали відповідний меморандум.

Міжнародні партнери будуть проводити оцінку пошкоджень будівель та картографування, а також підтримувати розробку комплексної геоінформаційної системи моніторингу регіонального відновлення та розвитку.

У рамках пілотного проекту вже оцифровано 40 населених пунктів шести громад Київщини: Ірпінська, Бучанська, Гостомельська, Бородянська, Дмитрівська та Макарівська. Попередня оцінка збитків цих громад, за даними проміжного звіту партнерів, складає майже 2 млрд доларів; загалом Україні необхідно $349 млрд для відбудови та відновлення.

Нагадаємо, в червні 2022 року Кабінет міністрів затвердив постанову, що передбачає створення геоінформаційної системи моніторингу руйнувань та пошкоджень, яких зазнали регіони та громади внаслідок бойових дій.

На основі ГІС в Україні буде здійснено моніторинг пошкоджень та руйнувань, яких зазнали громади внаслідок бойових дій. Це дозволить державі та місцевій владі об’єктивно оцінювати ситуацію з пошкодженими об’єктами соціальної та критичної інфраструктури та приймати ефективні рішення щодо планування відновлення і розвитку кожного регіону та кожної громади.

Програма розвитку ООН (ПРООН) – агентство в структурі ООН, яке надає допомогу країнам, що розвиваються, у справі їхнього національного розвитку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору