Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині розмінування лісів триватиме ще рік – ДСНС

Роботи з розмінування лісових масивів Київської області триватимуть ще приблизно протягом року, вважають у Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Як повідомляє Інформатор, про це на брифінгу заявив заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш.

За його словами, ситуація ускладнена тим, що зараз багато працівників ДСНС зайняті на звільнених територіях Харківської області – там треба розмінувати дороги, лінії електропередач та об’єкти житлового фонду. Крім цього, російські окупанти залишили дуже багато протипіхотних мін вздовж доріг, що значно уповільнює пересування техніки та фахівців.

У Київській області сапери перевірили основні дороги й убезпечили інфраструктуру, а на обстеження лісів потрібно ще близько року.

«Причому ця небезпека не суцільні мінні поля, адже там ми відпрацьовуємо. Це поодинокі вибухонебезпечні предмети, які там можуть бути. Дивлячись на ситуацію в Харкові, коли там замінований житловий фонд, ми маємо виставляти пріоритети», — зазначив Примуш.

Як повідомляв Інформатор, 18 липня жителька села Мила Бучанського району підірвалась на міні та загинула.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний
Фото: Київська ОВА

Нагору