Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Франція допоможе відбудувати військове містечко в Гостомелі

У вівторок, 27 вересня, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна відвідала Гостомельське військове містечко, а також підписала документ про співпрацю з начальником Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою.

Як передає кореспондент Інформатора, сьогодні, 27 вересня, Гостомельське військове містечко відвідала міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна разом з Олексієм Кулебою. На зустрічі також був присутній голова Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк.

Мета візиту іноземних партнерів – побачити на власні очі наслідки російських злочинів, а також підписати документ про співпрацю, адже іноземні партнери разом із французькою компанією “Neo Eco”, яка спеціалізується на повторному використанні відходів будівництва, пообіцяли допомогу у відбудові військового містечка, яке сильно постраждало внаслідок російської агресії.

Під час візиту Катрін Колонна, заявила, що Гостомель є особливим символом для всіх українців, оскільки саме тут розпочався найгероїчніший опір від російських десантів, які зненацька напали на Україну.
“Франція з Україною не лише в цей складний період війни, підтримуючи дипломатично, економічно, фінансово, гуманітарно, а також у військовому плані. Але також допомагатиме в довгостроковій перспективі на час відбудови. Дуже важливо, щоб ті, хто тут живуть бачили, що про них турбуються і відбудова вже розпочалася”, – наголосила вона.

У свою чергу Олексій Кулеба наголосив, що масштаби руйнувань здебільшого такі, що самостійно місцевій владі відбудовувати цей об’єкт було б дуже важко.
“І такі французькі друзі, які надають конкретну допомогу  прямо зараз втілюють надію для наших мешканців, що вже скоро вони зможуть жити в нових будинках”, – підкреслив він.

Міністр закордонних справ Катрін Колонна у Гостомельському військовому містечку разом з Олексієм Кулебою

Катрін Колонна підписує меморандум із Олексієм Кулебою

Катрін Колонна поспілкувалася з жителькою військового містечка, яка втратила житло

Як повідомляв Інформатор, Бучанську школа №3 відбудують Rotary Club International та Friends of Ukraine.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору