Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

ОБЛИЧЧЯ РЕГІОНУ: Аліна – мама та юристка вдень, таксистка на Tesla ввечері

Історія Аліни з Бучі розвіює стереотип, що з яскравою зовнішністю маєш легке безтурботне життя. Чому жінка стала таксисткою на підборах, та як встигнути бути справжньою мамою і працювати на двох роботах?

Аліні Кондратюк – 35. Вона мати двох чудових доньок – 6-річної Аміри та 9-річної Ангеліни, і це її найбільший скарб в житті. Живе в Бучі вже 10 років. Має юридичну освіту. До шлюбу працювала в правоохоронних органах, потім почала допомагати чоловікові в бізнесі, а після народження доньок більшу частину часу приділяла сім’ї.

До 24 лютого Аліна мала чудове життя. Але після – все кардинально змінилося. Жінці довелося покинути рідний дім разом із дітьми, і заради їхньої безпеки тимчасово переїхати за кордон. «Напевно, для кожного 24 лютого запам’ятається на все життя. Того дня я прокинулась о 05:00 від вибухів, які були зовсім неподалік від нас. Я швидко перенесла дітей із їхніх теплих ліжок у безпечніше місце в будинку, а далі навіть не знала, що робити. Так сталося, що чоловік у цей час був в іншому місті по роботі. Наступного дня, коли вже почали ходити розмови, що росіяни десь неподалік від Бучі, я загрузила машину дитячими речами, і ми з моєю мамою та дітьми виїхали з міста, а потім уже за кордон», – пригадує Аліна.

Аліна ділиться своєю історією

Життя в іншій країні та розлука із чоловіком давалися складно, а ще й до того ж – сильно захворіла молодша донька. Здавалося – гірше бути не може, але… Саме в цей час Аліна ще й дізнається – чоловік хоче розлучення. «Ми прожили 14 років у шлюбі. Я вважала, що сім’я – це найважливіше у світі, і в той час було відчуття, немов все у моєму житті посипалося», – поділилася з нами жінка.

Після 3-х місяців у чужій країні Аліна вирішила повертатися додому в рідний дім, який, на щастя, вцілів після окупації Бучі: «Коли я проїжджала повз згорілі, зруйновані будинки, у мене серце стискалося, я просто уявити не могла, що колись наша чудова Буча і наші люди переживуть такі страхіття», – ледь стримуючи сльози, говорить Аліна.

Далі у мами 2-х дітей було завдання зробити все можливе, щоб стати на ноги і дати дітям щасливе життя. Аліна розповіла: «Я працювала в цей час з колишнім чоловіком – оформляла документи на мототехніку, але коштів все одно не вистачало. І якось до мене підійшла донька і попросила черешню, а я зрозуміла, що не можу дозволити собі її купити, тож не задумуючись, одразу почала шукати додаткову роботу. В оголошеннях були вакансії лише вантажників, будівельників, а це точно було мені не по силі, тому обрала іншу роботу».

Аліна зі своїми донечками

Аліна має гарну білу автівку Tesla і чималий водійський досвід – 10 років. Тож вона вирішила цим скористатися і почала підробляти таксисткою. «Із 08:00 я займаюся з дітьми, відводжу їх на додаткові заняття, адже старша у мене серйозно займається вокалом, фортепіано, а також має заняття з англійської. Вдень ще маю свою юридичну роботу, а ввечері сідаю за кермо і працюю таксисткою до 23:00, а з донечками залишається моя мама».

Таксистка Аліна завжди на підборах

Саме так кореспонденти Інформатора і познайомилися з Аліною, коли замовляли таксі на роботу. До речі, за 5 місяців таксування рейтинг у неї – 4,96 із 5. І впевнено можемо сказати, що зовнішність та образ в цій роботі – не головне. Адже наша поїздка пройшла безпечно та з великим задоволенням!

Жінка розповідає, що фізично їй не тяжко багато часу проводити за кермом, адже вона обожнює водити авто – це її розслабляє та заспокоює.

Аліна має дуже яскравий образ: тендітна блондинка, стильно вбрана, на підборах і з гарними зеленими очима. Жінка розповідає, що дуже часто люди дивуються, коли бачать її в ролі таксистки: «До широкомасштабної війни я дуже полюбляла гарно вдягатися, бути доглянутою, і зараз також намагаюся цього дотримуватися. Коли приїжджаю на замовлення, мені часто кажуть, що ніколи б не повірили, що така блондинка на Tesla може бути таксисткою. Іноді мені навіть не зручно від цього, але це не головне!»

А ще іноді ввечері, перед самою комендантською годиною, коли Аліна повертається додому, то під час перевірки документів військові на блок-посту жартують, що вона начебто “довго гуляла, або їде з вечірки”. І переконані, що вона теж жартує, коли каже, що таксистка і повертається з роботи.

Бути доглянутою і гарно виглядати щодня – один із життєвих принципів Аліни Кондратюк

А ще в таксистки не лише гарна витримка, але й добре серце. Аліна розповіла кореспондентам, що потрапляла в ситуації, коли людям потрібна була допомога, і вона не відмовляла їм: «Одного разу, коли я виконувала замовлення ввечері, на блок-посту перевіряли документи, і військові запитали у мене, чи можу я відвести вагітну жінку на 9 місяці додому, звісно ж, я не могла відмовити. Тому завезла її та пасажира по домівках, а вже потім сама поїхала додому. Також пригадую, як я поїхала по своїх справах, а до мене підійшла бабуся і запитала як викликати таксі. То я допомогла їй і сама відвезла, куди їй треба було».

Мама та юристка вдень і таксистка на Tesla ввечері

Фінальний бліц:

Улюблений напій?

  • Дуже люблю кавовий напій – лате.

Улюблена страва?

  • Не має такої. Напевно, їжа для мене лише для підтримки здоров’я.

Чим займаєтеся поза роботою?

  • Із задоволенням проводжу вільний час із дітьми. Коли є можливість, ми любимо гуляти разом і в таку пору року пити какао.

На чому пересуваєтеся Бучею?

  • На власному авто – це зручно та економить багато часу.

Улюблене місце в Бучі?

  • Бучанський міський парк. Діти обожнюють його!

Таксистка Аліна не опускає руки та завжди з усмішкою зустрічає новий день

Якщо знаєте цікавих людей, будь-якої професії, або з особливою історією, з якими варто познайомитись, пишіть нам! Ми покажемо яскраві “Обличчя регіону”!

Раніше Інформатор писав про Костю-баристу з Ірпеня , який дарує людям усмішку та про фотографиню з Ірпеня, яка влаштовує благодійні фотосесії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал таFacebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору