Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Поліція встановила 5 військових злочинців рф: за день у Гостомелі рашисти вбили 11 та поранили 15 цивільних

Національна поліція України встановила особи 5 військовослужбовців рф, які розстрілювали мирних жителів у Гостомелі. Лише 25 лютого російські окупанти вбили 11 та поранили 15 людей.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook-сторінку голови Національної поліції України Ігоря Клименка.

Встановлені фігуранти – командири та військовослужбовці Красноярського ОМОНу росгвардії рф. На територію України цей підрозділ зайшов із особливим завданням – захопити Урядовий квартал Києва та ліквідувати вище керівництво України.

Лише 25 лютого у Гостомелі російські окупанти вбили 11 та поранили 15 осіб. Серед жертв загарбників – громадянин рф. Поміж постраждалих від ворожих куль – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції.

Клименко наголосив, що окупанти влаштували справжнє “полювання” та вбивали мирних наляканих людей, які хотіли якнайшвидше виїхати із зони бойових дій – в одну з автівок військові злочинці випустили 178 куль.

Було опитано більше 100 свідків та близько 30 потерпілих, призначено понад 70 експертиз. За погодженням із прокурорами трьом командирам та двом стрільцям заочно оголошено підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Раніше Інформатор повідомляв, що встановили особу ще одного військового злочинця рф, який розстріляв цивільного в Ірпені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору