Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київщина отримала 40 нових шкільних автобусів. Частину передали БІГ-регіону

Заклади освіти Київської області отримали 40 нових шкільних автобусів, які закупили за кошти державного та обласного бюджетів.

Як пише Інформатор, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його словами, під час активних бойових дій на Київщині шкільними автобусами евакуювали місцевих жителів. 37 автобусів були знищені або пошкоджені російськими окупантами.

«Ми передаємо 40 нових транспортних засобів громадам, що цього потребують. Це необхідно для того, аби діти мали можливість дістатись до закладів освіти. Адже наше завдання – організувати комфортні та безпечні умови для навчання дітей», – зазначив Кулеба.

Нові транспортні засоби для закладів освіти закупили за кошти державного та обласного бюджетів, їх передадуть до територіальних громад, що постраждали від наслідків повномасштабної агресії рф.
Крім того, їх використовуватимуть для організації підвезення дітей-вимушених переселенців, які компактно проживають на території Київської області.

Зокрема, Гостомельська ОТГ отримала три нових автобуси, які передадуть опорному закладу ліцею №1.

Макарівська селищна рада Бучанського району також отримала від департаменту освіти і науки Київської ОВА чотири нові шкільні автобуси.

Як повідомив голова Макарівської селищної ради Вадим Токар, через повномасштабне російське вторгнення два шкільні автобуси громади були повністю знищені російським окупантами, а ще один – передано на потреби військових.

За його словами, нові транспортні засоби будуть передані Макарівському ліцею №2 та Червонослобідському ліцею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Київська ОВА

Нагору