Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

30 вересня: який сьогодні день

30 вересня Всеукраїнський День бібліотек. Зараз прийнято вважати, що бібліотека та паперові книги – це вже застаріле явище. Але насправді це не так, адже в Україні з’являється усе більше читалень з новітніми технологіями та доступом до Інтернету. Сучасні бібліотеки – це центр громадського життя, повноцінні коворкінги, простори для зустрічей та заходів. А працівники цих закладів завжди створюють особливу атмосферу, яка єднає однодумців, надихає до праці, допомагає відпочити думками та поринути у світ книг.

Також сьогодні День усиновлення, який вперше відзначали в 2009 році. Мета цього свята – підтримка та розвиток національного усиновлення. За українським законодавством, максимальна різниця у віці між усиновителями і усиновленою дитиною не повинна перевищувати 45 років.

А ще сьогодні Міжнародний день перекладача, який святкують з 1991 року задля об’єднання всіх тих людей, які вибрали для себе таку складну професію, дозволити їм просувати її в маси і обмінюватися досвідом.

В Церковному календарі:

День пам’яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Іменинниками ж стали: Олександра, Віра, Ірина, Любов, Надія, Софія, Іван, Ілля, Павло, Феодосій.

Історичні дати:

  • 1982 – у Києві в будинку по вул. Володимирській, 57 відкрився Будинок вчителя;
  • 1992 – подав у відставку перший прем’єр-міністр незалежної України Вітольд Фокін;
  • 1997 – католицька церква Франції публічно вибачилася перед євреями за те, що не подала голос протесту проти нацистських злочинів у роки ІІ Світової війни;
  • 2007 – в Україні відбулися дострокові парламентські вибори.

Цього дня народилися:

  • 1841 – Михайло Драгоманов, український публіцист, історик, філософ.

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору