Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На водоймах Київщини відкрито сезон ловлі раків: правила та обмеження вилову

30 вересня в Київській області закінчилася заборона на лов раків, тому з 1 жовтня рибалкам уже можна їх ловити. Але з дотриманням правил любительського і спортивного рибальства.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Київський рибоохоронний патруль.

Одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам у внутрішніх водоймах – 10 см.

Лов дозволяється:

  • ручним збиранням;
  • раколовкою-«хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм;
  • волосінню з приманкою;
  • рогаткою;
  • розщіпом – не більше п’яти снастей на ловця.

Заборонено вилов раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Нагадаємо, за незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака – 3 332 грн.

Про порушення правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів можна повідомляти за номером телефону 099-341-73-18 (Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києві та Київській області).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору