Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпені безкоштовно спроєктують новий будинок у зруйнованому ЖК “Ірпінські липки”

В суботу, 1 жовтня, мер Ірпеня Олександр Маркушин разом із місцевим забудовником Романом Дріжденком зустрілися з мешканцями будинку ЖК “Ірпінські липки”, який цього тижня почали демонтувати. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram-канал Олександра Маркушина.

Міський голова разом із депутаткою Оксаною Нечитайло та забудовником Романом Дріжденком зустрілися із мешканцями будинків №12-14-16, що знаходяться в ЖК “Ірпінські липки” на Гостомельському шосе. Саме ці, зруйновані рашистами, будинки 29 вересня почали демонтувати. 

Роман Дріжденко зводив цей будинок, а зараз він безкоштовно розробить проєкт нового, який будуватимуть на цьому ж місці.

Нагадаємо, що ця будівля була зруйнована першою з усього житлового фонду міста. Тому мер міста наголосив, що звернеться до голови Київської обласної військової адміністрації та керівництва держави щодо невідкладності відновлення цього житла.

На зустрічі також вирішили питання з приводу створення реєстру демонтованих будинків в Ірпені та видачі людям відповідного підтвердження про демонтаж їхнього житла.

Маркушин додав, що всі чекають на прийняття закону про компенсацію постраждалим громадянам.

Як раніше повідомляв Інформатор, у Гостомельській ОТГ розпочали відновлення пошкоджених війною віконних блоків. А голова Київської ОВА доручив владі Гостомеля до кінця року відбудувати зруйновану багатоповерхівку та дитсадок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Фото: Telegram-канал Олександра Маркушина

Нагору