Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У повітряному бою за Україну загинув очільник “Привида Києва” – Михайло Матюшенко з Бучі

26 червня під час виконання бойового завдання у повітряному бою, героїчно загинув полковник ЗСУ, а також очільник “Привида Києва” Михайло Матюшенко. Його літак було збито над Чорним морем. 

Інформатор передає, що сумну звістку повідомив у своєму дописі Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Михайло проживав у Бучі, йому був 61 рік. Льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Михайло служив у військових частинах, був керівником однієї з українських авіакомпаній.

Михайло Матюшенко очолював 40 бригаду тактичної авіації, так званих «Привидів Києва». Чоловік мав позивний “Дід”, і свій безцінний досвід роботи передавав молодшому поколінню.

Згодом він прийняв рішення посилити південний та східний фронти: «Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція». 

Для Михайла це була остання місія, він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали. Сьогодні ж загиблий захисник їде додому в Бучу.

У понеділок, 3 жовтня о 14:00 відбудеться прощання із Михайлом на Алеї Героїв у Бучі – на цвинтарі, що по вулиці Депутатській, 1.

Вічна пам’ять і слава Герою! Льотчики не вмирають – вони назавжди йдуть у небо! 

Загиблий Михайло Матюшенко

Раніше Інформатор повідомляв, що Буча попрощалася із Олексієм Побігаєм, який з перших днів вторгнення військ рф став на захист міста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору