Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Догори черевцями: у двох водоймах Бучанщини загинула риба

Мор риби виявили інспектори рибоохоронного патруля неподалік Бучі та Ірпеня. Щоби встановити причини, проби води направили на експертизу.

Про масову загибель риби в річці Бучанка та озері Земснаряд інформує Київський рибоохоронний патруль. Повідомлення про мертву рибу надійшло на «гарячу» телефонну лінію рибоохоронців 3 жовтня. Держінспектори виїхали на вказане місце й виявили у воді та на березі неживих судаків, лящів, окунів і навіть сомів. Усього майже сотню рибин.

Щоби з’ясувати, що ж убило мешканців водойм, інспектори взяли проби води й направили їх в іхтіопатологічну лабораторію. Про результати дослідження обіцяють повідомити. Також готують звернення до всіх відповідних профільних служб, щоби ті відреагували на екологічну ситуацію на Бучанщині.

Мешканців регіону рибоохоронці закликають бути небайдужими, тож якщо виявили мор риби, телефонуйте на «гарячу лінію» за номером: (099) 341-73-18.

Рибоохоронці виявили у водоймах біля Бучі та Ірпеня мертву рибу

Причини мору риби має встановити експертиза води

Як раніше вже писав Інформатор, на водоймах Київщини відкрито сезон ловлі раків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Оксана Лук’яненко

Нагору