Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Водопостачання в Гостомельській тергромаді: мережі відновлюють

У Горенці триває ремонт мереж водопостачання. Комунікації були серйозно пошкоджені під час бойових дій на початку повномасштабної російської агресії. До повернення вигод у домівки людей долучаються й закордонні благодійники.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію, ремонтні роботи в селі Горенка не припиняються вже понад місяць. Натепер замінюють магістральні труби водопостачання.

Комунальне підприємство «Гостомельводотеплопостачання» здійснює роботи за фінансової допомоги Міжнародного комітету Червоного Хреста. Меморандум про співробітництво ці дві організації підписали 17 серпня в присутності начальника ГСВА Сергія Борисюка. Домовилися про фінансову допомогу в придбанні матеріалів, техніки та оплати за роботи з відновлення водопостачання й водовідведення в селищі Гостомель та селі Горенка. Відтоді комунальне підприємство отримало вже чимало необхідної техніки, зокрема екскаватор-навантажувач, мінітрактор та гусеничний екскаватор.

Завдяки постійному пошуку партнерів коло доброчинних організацій, готових допомогти із ремонтом водогону, постійно розширюється, – кажуть у ГСВА. Так, за фінансової підтримки МО «Оксафам», вдалося відновити роботу каналізаційної насосної станції на вулиці Садовій у Горенці. Знищене під час окупації обладнання замінили на новітнє, що має великий термін експлуатації.

За підтримки міжнародних партнерів закупили необхідну техніку

До відновлення водопостачання в Гостомельській ОТГ долучаються міжнародні організації

Ремонтні роботи на водомережі в Горенці тривають понад місяць

Новітнє обладнання має послугувати громаді не один десяток років

Каналізаційна насосна станція в Горенці була знищена під час бойових дій

У Гостомельській тергромаді замінюють пошкоджений під час бойових дій водогін

Як раніше вже писав Інформатор, німецьке місто Бергіш-Гладбах почало збирати кошти на відновлення Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: ГСВА

Нагору