Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ракетна загроза: залишайтеся в укриттях!

Україна, зокрема й Київщина, під масованим ракетним ударом. У центрі столиці прогриміло кілька вибухів. Влада закликає громадян не важити життям і бути в сховищах.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Карту повітряних тривог України, сигнал повітряної тривоги прозвучав в області о 6:49. Станом на 10:15 тривогу не скасовано.

«Столиця під атаками російських терористів! Ракети вразили об‘єкти в центрі міста – в Шевченківському та Солом‘янському районі. Повітряна тривога, а значить і загроза, триває. Я звертаюся до всіх мешканців столиці: під час тривоги перебувайте в укриттях. У місто, якщо немає гострої необхідності, сьогодні краще не виїжджати. Про це ж прошу і мешканців передмість – не їхати сьогодні в столицю. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби», – закликав киян та жителів передмістя столичний очільник Віталій Кличко.

«Шановні мешканці ОТГ, зберігайте спокій та будьте в укриттях до закінчення тривоги!!! Будьте обережні та бережіть себе», – із таким закликом до гостомельців звернувся начальник ГСВА Сергій Борисюк.

«Друзі! Переконливо прошу не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Ворог масовано б’є по всій Україні. Пройдіть в укриття, спустіться в підвали або інші безпечні місця. Бережіть себе і рідних!», – просять в Ірпінській міській раді.

Через атаку Бучанська міська рада працює в дистанційному режимі, повідомив мер Бучі Анатолій Федорук і також закликав залишатися в сховищах: «Повітряна тривога по Київській області триває. У зв’язку з масованими ракетними ударами Бучанська міська рада працює сьогодні в дистанційному режимі. Прошу дотримуватися режиму особистої безпеки під час повітряної тривоги – перебувати в укриттях та захищених приміщеннях».

«Повітряна атака триває, прошу всіх зберігати спокій та залишатися в укриттях. В області працює ППО. Є інформація про збиті об’єкти. Наголошую, що повітряна тривога все ще триває. Не ігноруйте це та перебувайте в укриттях. Не фотографуйте та не знімайте місця прильотів чи об’єкти інфраструктури, що зазнали пошкоджень. Від цього залежить життя людей. Тримаймося», – із таким закликом до жителів Київщини звернувся голова військової адміністрації області Олексій Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський також звернувся до громадян: « 229-й день повномасштабної війни. 229-й день нас намагаються знищити та стерти з лиця землі. Загалом. Знищити наших людей, які сплять удома в Запоріжжі. Убити людей, які їдуть на роботу в Дніпрі та Києві. Повітряна тривога не затихає по всій Україні. Є влучання ракет. На жаль, є загиблі та поранені. Дуже прошу: не залишайте укриттів. Бережіть себе та своїх рідних. Тримаймося та будьмо сильними».

Карта повітрянийхтривог: ракетна загроза на Київщині триває п’яту годину

Опівдні повітряна тривога в столичному регіоні все ще триває

Як раніше вже писав Інформатор, в Україні запрацював мобільний додаток, який повідомлятиме про мінну небезпеку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Сохранить

Нагору