Коломия До сайту

12 жовтня: який сьогодні день

12 жовтня в Україні відзначають День економіста спільно зі всесвітнім святом економістів. Вперше слово «економіка» з’явилося в IV столітті до н.е. Це грецький термін, що означає «мистецтво ведення домашнього господарства». З розвитком цивілізації роль даної сфери в житті людства ставала все більш вагомою. І на сьогодні професія економіста є дуже популярною, а тому складає високу конкуренцію за робоче місце.

А  також сьогодні Всесвітній день боротьби з артритом, ініціаторами якого стала Всесвітня організація охорони здоров’я. Артрит – це запальне ураження суглобів, що характеризується дискомфортом і сильними болючими відчуттями під час руху. Мета цього дня – привернення уваги суспільства до цієї хвороби, підвищення поінформованості щодо профілактики артриту, його перших проявів і лікування. Бережіть своє здоров’я!

Ще 12 жовтня Міжнародний день дзиґи, який щорічно святкують у другу середу жовтня. Археологи кажуть, що дзиґи – одні із найдавніших  іграшок. Найстарішій такій іграшці – 6 тис. років. Упродовж історії людства ці іграшки робили із різних матеріалів, і спочатку це було дерево, адже його легко обробляти. Цікаво, що у Давній Греції навіть проводилися змагання з крутіння дзиґи.

В церковному календарі:

День пам’яті преподобного Киріака відлюдника.

Іменинниками ж стали: Іван, Ян.

Історичні дати:

Цього дня народилися:

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань