Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Енергетична система Київщини знову зазнала атаки: можливі відімкнення електрики

Суботній ранок у Київській області розпочався з вибуху. Російська федерація здійснила новий удар по критичній інфраструктурі регіону.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на НЕК «Укренерго».

Прогриміло близько 7 ранку в одній із громад Київщини. Внаслідок вибуху серйозно пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. Спеціалісти енергокомпанії вже працюють, щоби відновити надійність енергоживлення столиці та регіону.

Диспетчерський центр «Укренерго» попереджає, що ймовірно будуть задіяні графіки аварійних відімкнень. Споживачам радять стежити за повідомленнями операторів систем розподілу обленерго. І вкотре – після атак 10 жовтня – просять ощадливо споживати електроенергію, особливо в години пік із 17:00 до 23:00.

Люди внаслідок ранкового вибуху не постраждали. Про це Інформатор повідомляє із посиланням на керівника поліції Київщини Андрія Нєбитова. «Ще раз звертаюся до кожного: не фіксуйте місце влучань, не викладайте в мережі фото та відео. Від цього залежить наша з вами безпека», – закликав правоохоронець.

Повітряна тривога в Київській області за даними Мапи тривог тривала годину з 7:08 по 8:08. Водночас жителі регіону стали повідомляти про вибух ще до сигналу тривоги.

ОНОВЛЕННЯ на 13:35

Через нову атаку на енергетичну інфраструктуру Київщини розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України).

Повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області. На місці події працюють прокурори, слідчі та експерти, які фіксують черговий злочин рф.

Як повідомляв Інформатор, після масованої ракетної атаки з боку росіян 10 жовтня ДТЕК склав графіки відімкнення електроенергії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору