Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Постраждалі від війни жителі Бучі отримують гумдопомогу: сьогодні це були продуктові набори від американських доброчинців

Бучанці, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримують допомогу від американських благодійників. Цього понеділка, 17 жовтня, це були продуктові набори, які видавали у Будинку культури.

Як передає кореспондент Інформатора,  біля Бучанського будинку культури збирається натовп, у ньому здебільшого люди літнього віку. Шикуються в чергу й спілкуються між собою, доки чекають на отримання допомоги. Нині це продуктові набори від американських доброчинців.

Підтримувати стареньких та немічних взявся місцевий житель Микола Бохонок. Він із батьками пережив окупацію Бучі, а коли місто звільнили, допомагав волонтерам роздавати допомогу містянам. Згодом став координувати процес.

Чоловік каже, якщо раніше охочих допомогти бучанцям було багато, то нині лишилася тільки одна організація, зі США. А отже списки на допомогу довелося переглянути, в них залишилися ті, кому й справді без такої підтримки не обійтися. Це самотні старенькі, люди з інвалідністю, а ще ті, хто втратив на початку повномастшабної російської агресії житло й усе майно.

Загалом у реєстрі добродійників майже 7 тис. тих, кому вони допомагають уже 7 місяців. Продуктові набори в Бучанському будинку культури видають двічі на місяць. Раніше це були фіксовані дні, але тепер через посилення ракетної загрози та більш часті повітряні тривоги графік збився. Про те, коли буде чергова видача пакетів, інформують оголошеннями.

Є серед підопічних Миколи та його помічників і ті, хто не виходить із дому. Їм допомогу доправляють адресно. Охоплюють не лише центр Бучі, а й Мельники, Яблуньку, Ястремщину, Склозавод.

Зараз організатори доброї справи в пошуках тих, хто зможе допомогти бучанцям у скруті легше пережити холоди. Хочуть забезпечити людей теплим одягом, а якщо вийде, то й технічними засобами, які не дадуть їм узимку замерзнути.

Біля Бучанського будинку культури збираються ті, кому без допомоги добродійників вижити складно

Люди шикуються в чергу, спілкуються між собою

Продуктові набори від американських благодійників у Бучанському будинку культури видають двічі на місяць

У списках на допомогу майже 7 тисяч бучанців, які опинилися в складних життєвих обставинах

Гуманітарну допомогу отримують жителі не лише центру Бучі, а й Мельників, Яблуньки, Ястремщини та Склозавода

Як повідомляв Інформатор, Ірпінь отримав 30 тонн гуманітарної допомоги від міжнародної агенції GOAL.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору