Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ще один вибуховий ранок: 237-й день повномасштабного вторгнення

Ранок вівторка, 18 жовтня, в Україні знову розпочався з повітряної тривоги. Рашисти вкотре цілили по об’єктах критичної інфраструктури. У столиці та області через влучання є перебої з електропостачанням.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську ОВА.

Натепер без електрики залишилися понад дві тисячі абонентів у Броварському та Вишгородському районах. Енергетики координують свої дії з місцевою владою та рятувальними службами й розпочнуть відновлювати живлення, щойно отримають дозвіл на проведення робіт.

У ДТЕК кажуть: розробили план реагування на різні сценарії пошкодження ворогом ключових об’єктів електропостачання. Утім ощадливе ставлення споживачів до ресурсу дасть змогу енергетикам швидше відновлювати систему й не вдаватися до застосування графіку аварійних відімкнень. Мешканцям БІГ-регіону також варто бути готовими до того, що світло на якийсь час зникне.

У столиці ж ракетні удари пошкодили два об’єкти критичної інфраструктури. На місцях працюють аварійно-рятувальні служби.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Київську міську держадміністрацію.

На лівому березі міста відсутня не лише електрика, а й вода, або ж її тиск критично низький. Внесено зміни в рух електротранспорту. Тож якщо ви працюєте в столиці, зважте на це.

Тим часом Службу безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом сьогоднішніх обстрілів ТЕЦ на лівому березі Києва.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Telegram-канал СБУ.

Цілеспрямована російська атака на цивільний об’єкт є грубим порушенням законів та звичаїв війни. Провадження відкрито за ст. 438 Кримінального кодексу України. Слідчі Управління СБУ в м. Києві та Київській області працюють на місці обстрілу. Збирають доказову базу, щоби кожен винний поніс заслужене покарання, – зазначають в СБУ.

Повітряна тривога на Київщині нині тривала майже 6 годин: із 4:40 до 10:03. Про це свідчать дані Мапи тривог України.

Раніше Інформатор писав, що тиждень знову розпочався з вибухів: рашистські дрони атакували столицю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: Reuters

Нагору