Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучанській об’єднаній територіальній громаді облаштовують укриття

У сховищах Бучанської ОТГ встановлюють ліжка, отримані за сприяння Євросоюзу та Швеції. Нові зручні меблі стоятимуть в укриттях при освітніх та медичних закладах.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Бучанську міську раду.

Бучанський мікрорайон Яблунька віддалений від центру міста. Місцеві жителі звертаються по медичну допомогу до амбулаторії на вул. Склозаводській. Під час бойових дій вона стала ще й надійним прихистком: у її укритті люди ховалися від обстрілів.

Тоді облаштовувалися, як могли, нині ж влада разом із закордонними донаторами старається створити комфортніші умови перебування в сховищі. Уже обладнали санвузол. Роблять ремонт у приміщенні, де згодом мають встановити дизельний генератор. Він забезпечуватиме автономне електропостачання в разі відсутності централізованого. За словами завідувачки амбулаторії загальної практики та сімейної медицини №3 Наталії Борисенко, також буде зроблено запаси питної води та їжі. Крім того повітряну небезпеку тепер не доведеться перечікувати на ногах, адже в укритті встановили нові ліжка.

Зручні ортопедичні тапчани з ламелями Буча отримала від Шведської служби цивільного захисту (MSB) за сприяння Координаційного центру Єврсоюзу з реагування на надзвичайні ситуації (ERCC).

Тисячу ліжок, а ще матраци для них та утеплювачі підлоги до міста привезли двома фурами наприкінці минулого тижня. У Бучанській міськраді повідомили, меблі одразу ж почали розвозити по укриттях і встановлювати. Обладнають шведськими ліжками сховища при медичних та освітніх установах не лише в самій Бучі, а й у селах та селищах тергромади.

Натепер на складі комунального підприємства «Бучасервіс» залишилося приблизно 700 ліжок, решту вже розвезли по сховищах.

Бучанська амбулаторія №3 готова прихистити людей під час повітряних тривог у сховищі

Укриттю при медзакладі додали комфорту

У сховищі обладнано санвузол

Ремонт у приміщенні сховища, де буде встановлено генератор

У сховищі амбулаторії встановили 61 нове ліжко

Обладнали меблями й окремі невеличкі приміщення сховища, які можна буде використовувати ізольовано

Ліжка від європейських партнерів установлюють в укриттях при освітніх та медичних закладах

Меблі отримають не лише Буча, а й інші села та селища Бучанської ОТГ

На складі чекають установлення ще 700 ліжок

Як повідомляв Інформатор, у навчальних закладах Бучанського району облаштовують сховища.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору