Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі поховали полковника Теліженка, якого закатували рашисти

У вівторок, 18 жовтня, Бучанська громада провела в останній путь полковника Олексія Теліженка, якого під час окупації російські солдати викрали з власного будинку у Бучі та закатували.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Бучанську міську раду.

Загиблого поховали на Алеї Героїв бучанського кладовища.

Як повідомляв Інформатор, Теліженко пов’язав своє професійне життя із Національною академією СБУ. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України він залишався в столиці для виконання військового обов’язку.

У березні російські солдати викрали Теліженка з його будинку у Бучі. З того часу рідні та колеги не припиняли пошуків.

У вересні у лісосмузі поблизу села Мироцьке в Бучанському районі правоохоронці знайшли закатованого чоловіка із шевроном Національної академії СБУ. Ним виявився полковник Теліженко.

У загиблого залишилися батьки, дружина, син та донька.

Загалом за 8 років війни (2014-2021) на Алеї Героїв Бучанського міського кладовища вже поховано 17 учасників бойових дій, які захищали Україну, повідомила депутатка Бучанської міськради Катерина Українцева.

За 8 місяців повномасшабної війни (кінець лютого-початок жовтня 2022 р.) на Алеї вже поховано 22 Героя російсько-української війни. Крім того, поза межами Алеї на міському кладовищі поховано ще біля десятка добровольців руху опору, які ще не отримали статус учасника бойових дій. Це громадяни, які самоорганізувалися і захищали Бучу з перших днів нападу окупантів.

У загиблого залишилися батьки, дружина, син та донька.

За 8 місяців повномасштабної війни на Алеї Героїв вже поховано 22 бійця

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександр Кульбачний

Фото: Бучанська міськрада

Нагору