Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Ворзелі відкрили відновлений багатоквартирний будинок, зруйнований рашистами

У селищі Ворзель Бучанської громади за сприяння американської організації GEM відбудували багатоквартирний будинок (вул. Квіткова, 33), який було пошкоджено під час окупації російськими військами.

Як передає Інформатор з місця події, у четвер, 27 жовтня, на урочистостях були присутні міський голова Бучі Анатолій Федорук, директор представництва GEM в Україні Андрій Негрич, заступник голови правління ГО “Якість Життя” Олександр Бабенко, а також мешканці відновленого будинку.

Відбудоване житло було офіційно передане мешканцям у четвер за участі Федорука та представників фонду GEM.

У будинку по вул. Квітковій відбудовано 17 квартир, де мешкало 85 осіб. Пряме влучення снарядів рашистів знищили фасад, вікна, двері та комунікації будівлі.

Американська GEM розпочала роботи по відновленню будинку у травні. Будинок зданий мешканцям у стані новобудови, косметичні ремонти вони робитимуть власними силами.

Проведено роботи:

  • з відновлення фасаду;
  • відбудову покрівлі;
  • відновлення комунікацій;
  • заміни вікон та дверей;
  • частковий ремонт квартир;

Як повідомив Інформатору директор представництва GEM в Україні Андрій Негрич, орієнтовна вартість робіт по відновленню будинку по вул. Квітковій склала близько 9 млн гривень.

Загалом у планах фонду на сьогоднішній день – близько 1300 об’єктів, у тому числі відновлення 22 великих (школи лікарні). Решта – приватне житло.

Орієнтовна вартість робіт склала близько 9 млн гривень

Будинок зараз у стані новобудови

Анатолій Федорук подякував благодійникам

Мешканка будинку Ганна Іванівна розповіла журналістам про жахи окупації

Офіційне відкриття відновленого будинку

Під’їзд відновленого будинку у Ворзелі

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександр Кульбачний

Нагору