Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У бучанському будинку культури працювали перукарі-волонтери

У Бучі в неділю, 30 жовтня, можна було безкоштовно отримати нову зачіску. Перукарі-волонтери працювали в будинку культури. Допомагали тим бучанцям, які нині не можуть собі дозволити витратити гроші на стрижку.

Як повідомляє Інформатор із місця події в Бучі, в останню неділю жовтня місцевий будинок культури перетворився на салон краси. Одночасно працювали п’ятеро майстринь. У кріслах завмерли клієнти, у руках перукарок виблискують інструменти, гудуть фени, й навіть дзеркала танцювальної зали – як ніколи доречні – теж беруть участь у дійстві.

Ця імпровізована перукарня не проста, а волонтерська. Нові зачіски її відвідувачі отримують цілком безкоштовно. Із такою ініціативою виступила Ганна Мудра. Бучанці знають її як співачку з дуету «Горислава», та сьогодні артистка в іншій ролі.

«Не в усіх зараз є можливість заплатити за стрижку в салоні, тому ми вирішили допомогти», – розповідає майстриня. Професію перукаря вона опанувала нещодавно – війна змусила. Дівчата, з якими разом пані Ганна навчалася в перукарській школі, підтримали її ініціативу. Тепер уже вдруге разом влаштовують недільну стрижку в будинку культури.

Щоби потрапити в крісло до волонтера-перукаря, записатися треба було заздалегідь. Та вже за кілька годин після появи оголошення про майбутній захід у бучанських Facebook-групах запис було закрито. Ті, кому не пощастило встигнути записатися, все ж не втрачають надії. Пані Ганна показує пенсіонера, котрий уже не першу годину чекає – раптом у дівчат таки буде «віконце».

Здебільшого відвадувачі доброчинної виїзної перукарні саме літні люди. А ще діти. Майстрині працюють увесь день із 10-ї ранку й до 5-ї вечора. Кожна встигає подарувати новий образ 10-12 клієнтам. Отже за сьогодні в Бучі стало щонайменше на пів сотні більше красивих і щасливих людей. А робити добру справу в змозі кожен, було б лише бажання.

Будинок культури м. Буча в останню неділю жовтня перетворився на благодійний салон краси

Одночасно працюють п’ятеро майстринь-перукарок

Із ініціативою влаштовувати дні безплатних стрижок виступили майстрині, які ще недавно разом навчалися в перукарській школі

Через війну чимало людей опинилися в скруті, тому дозволити собі похід у салон краси для них недозволена розкіш

Ініціаторка доброї справи Ганна Мудра створює новий образ для 7-класника Назара

Як раніше повідомляв Інформатор, постраждалі від війни жителі Бучі отримують продуктові набори від американських доброчинців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору