Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Гостомелі розпочали прокладання нового водогону з Горенки

У Гостомелі розпочали другий етап будівництва нового водогону Гостомель-Горенка за методом безтраншейного прокладення труб.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Гостомельську військову адміністрацію.

«Сьогодні в Гостомелі планується старт прокладання нового водогону, що проляже в районі вулиці Лугової», – йдеться у повідомленні Гостомельської СВА.

Роботи виконує КП “Гостомельтепловодопостачання” за сприяння Гостомельської СВА і фінансової підтримки Міжнародного товариства “Червоного Хреста”.

Подібна технологія прокладання труб дає можливість уникнути витрат, пов’язаних із земляними роботами та уникнути інших незручностей, повідомляє ГСВА.

“Це масштабний комплекс робіт, адже водогін пролягає з Горенки, для якого використовується безтраншейна прокладка труб. По суті, це мрія кожного городянина, змученого комунальними “окопами” у дворах і на дорогах міст”, – йдеться у повідомленні ГСВА.

Як повідомляв Інформатор, 18 серпня в ГСВА підписали меморандум про надання Міжнародним комітетом “Червоного Хреста” благодійної допомоги для будівництва нового водогону.

Усього запланували прокласти 12 км труб і під’єднати 2,5 тис. абонентів.

Система була застаріла, ще й пошкоджена або ж знищена під час бойових дій та окупації Київської області на початку повномасштабної війни. У багатьох домогосподарствах центрального водопостачання та каналізації взагалі немає.

Роботи розпочали у Горенці, а Гостомель став другим етапом.

Система була застаріла, ще й пошкоджена або ж знищена під час бойових дій

Усього запланували прокласти 12 км труб і під’єднати 2,5 тис. абонентів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”.

Олександр Кульбачний

Фото: ГСВА

Нагору