Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Андрій Данилко продав Rolls Royce Фредді Мерк’юрі: кошти підуть на центр реабілітації постраждалих від війни

Андрій Данилко продав автомобіль, який належав фронтмену гурту Queen Фредді Мерк’юрі. Гроші за Rolls Royce український шоумен передав на центр, що надаватиме допомогу постраждалим від війни.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на реабілітаційний центр Superhumans Center.

Rolls Royce Silver Shadow Данилко придвбав 9 років тому за 115 тисяч фунтів. На автівці український шоумен не їздив – сподівався згодом передати музею Фредді Мерк’юрі. Але через воєнні дії в Україні тепер вирішив, що ця машина може допомогти його країні.

Автівка була виставлена на одному з найстаріших аукціонів світу Sotheby’s у Лондоні. Лот пішов із молотка за 250 000 фунтів стерлінгів – це 11 млн грн. Покупцем став український бізнесмен із Харкова Володимир Носов, який займається криптовалютою.

За отримані кошти на базі однієї з комунальних лікарень Львівщини буде створено Superhumans Center. У ньому протезуватимуть дорослих і дітей, робитимуть хірургічні операції з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, лікуватимуть посттравматичні розлади.

Реабілітаційний центр буде розрахований на 100 ліжок. Матиме власну операційну, лабораторію з виготовлення протезів та фізіотерапевтичне відділення. Перших пацієнтів планують прийняти вже наступної весни.

«Завдяки Андрієві Данилку тепер у наших стінах битиметься частина енергії легендарної Queen, і наші пацієнти почуватимуться рок-зірками», – написали спеціалісти Superhumans Center на своїй Facebook-сторінці.

Також при Superhumans Center запрацює навчальний центр, де фахівці з усього світу ділитимуться знаннями з українськими медиками. Ініціативу підтримала й перша леді України Олена Зеленська.

Rolls Royce, який колись належав Фредді Мерк’юрі, продали на аукціоні Soteby’s за 250 000 фунтів стерлінгів – це 11 млн грн

Андрій Данилко вирішив, що машина Фредді Мерк’юрі може допомогти його країні: отримані гроші підуть на оснащення реабілітаційного центру для постраждалих від війни

Раніше Інформатор повідомляв,  що Андрій Шевченко разом із клубом “Мілан” допоможуть відбудувати зруйнований стадіон в Ірпені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Фото: Facebook-сторінка Superhumans Center,
Іnstagram Андрія Данилка

Нагору