Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпені освітній заклад отримуватиме енергію завдяки сонячним панелям

В Ірпінському академічному ліцеї «Мрія» встановлюють сонячні панелі. Заклад відновлюють після руйнувань, яких він зазнав під час бойових дій у регіоні. А можливість забезпечувати установу власною електрикою в умовах постійних вимкнень світла надзвичайно актуальна.

Про це Інформатор повідомляє із посиланням голову Київської ОВА Олексія Кулебу.

Сонячні панелі встановлюють на даху ірпінського ліцею. Альтернативне джерело енергії дасть змогу забезпечити навчальний заклад світлом на час до 4 годин. А отже, освітній процес триватиме стабільно. Енергія сонця не потребуватиме додаткових коштів надалі, на відміну від генераторів, паливо для яких треба купувати. До того ж це екологічно.

Ліцей «Мрія», який ірпінці знають як школу №17, за адресою: вул. Тищенка, 10 зазнав серйозної шкоди від російських окупантів. Були пошкоджені вікна, покрівля, стіни, – заклад потребував капітального ремонту.

Натепер усе відновлено за кошти державного бюджету та благодійників. «Дякую міжнародним партнерам, які допомагають у цей нелегкий час. Діти мають здобувати якісну освіту в безпечних і комфортних умовах», – ідеться в дописі чільника Київщини.

Як раніше повідомляв Інформатор, чому світло вимикають не за графіком, а в Бучі поновили ремонт історичної будівлі школи №1.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: Telegram-канал Олексія Кулеби

Нагору