Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Чому світло вимикають не за графіком: пояснення “Укренерго”

В умовах нинішньої енергокризи, спричиненої варварськими атаками росії по енергетичній інфраструктурі України, електроенергію відмикають не так, як заплановано, а так, щоб оперативно збалансувати енергосистему.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на слова голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

“Щоби зменшити споживання електроенергії та збалансувати енергосистему якнайшвидше, доводиться відмикати вузли з найбільшим енергоспоживанням, а не ті, що стоять у графіку ДТЕК. Через це інформація про заплановані відімкнення може не збігатися з реальною ситуацією на місцях”, – пояснив Кудрицький.

Оператори розподільчих мереж (обленерго) складають переліки споживачів на відімкнення, а як уже їх задіюють – залежить від конкретної ситуації, що склалася в енергосистемі в певний момент. Мета кожного оператора системи розподілу – виконати команду з обмеження споживачів від головного диспетчерського центру “Укренерго”.

Компанія планує проаналізувати ефективність та виконання графіків відімкнень, а відтак зробити їх більш лояльними для споживачів та справедливо розподілити навантаження, – заявив Кудрицький.

Та в будь-якому разі енергетики просять споживачів використовувати електрику ощадливо.

Поради від “Укренерго”: як ощадливо споживати електрику

Як писав Інформатор раніше, на Київщині знову запроваджують тимчасове обмеження споживання електрики.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Фото: Укренерго

 

Нагору