Як безпечно харчуватися й не дати продуктам зіпсуватися, коли холодильник щодня надовго залишається вимкненим, – фахівці Держпродспоживслужби підготували дієві поради щодо зберіхання харчів та інших побутових моментів.
Інформатор розповідає із посиланням на Київську міську держадміністрацію.
В умовах постійних рашистських атак по об’єктах інфраструктури в Україні, а відтак вимкнень електрики, українці живуть уже понад місяць. Які кроки краще зробити, щоби не почуватися безпорадним заручником такої ситуації? Фахівці Держпродспоживслужби радять:
- зробити необхідний запас питної води й дізнатися про найближчі бювети/колодязі;
- підготувати запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо);
- намагатися готувати їжу в невеликій кількості, щоби не було потреби збеігати її довго;
- купуючи харчі надавати перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо);
- придбати термопакети з холодоелементами, тримат їх замороженими напохваті;
- за можливості робити запас гарячих напоїв у термосах;
- при вимкненні світла, щоби зберегти продукти в холодильнику, намагатися рідше його відкривати;
- зберігати продукти на балконі, адже температура в холодильнику приблизно +4°С, а отже в холодну пору можна знайти йому заміну.
Раніше Інформатор повідомляв, щовлада Київщини закликає громадян підготуватися до тривалої відсутності електрики.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!
Ірина Мисюра