Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі перебої з електрикою стали причиною поривів на теплотрасах

У центрі Бучі працівники КП “Теплокомунсервіс” відновили теплопостачання в будинках біля Київської площі. Без опалення багатоповерхівки на вулицях Енергетиків, Нове шосе та Героїв Майдану залишилися внаслідок пориву на теплотрасі.

Про причини аварій Інформатор дізнався на місці від теплокомунальників.

БІГ-регіон, як і вся Україна, от уже два місяці живе в умовах енергетичної кризи внаслідок ракетного терору рашистів. Та разом із зимою окрім вимкнень електрики українці відчули ще один удар по побутовому комфорту, адже часто разом зі світлом із домівок іде також тепло.

Утім, нарікаючи, що мерзнуть, споживачі навіть і не здогадуються, наскільки серйозна ця проблема. Адже холодними стають не лише батареї в квартирах, а й труби тепломереж надворі. І саме цей факт став додатковим удару по нашій комунальній галузі.

Начальник дільниці «Теплокомунсервіса» розповідає: труби спочатку охолоджуються й від цього стискаються, а потім, коли з’являється світло, й від котельні знов починає надходити тепло, труби розширюються. Такі перепади й призводять до поривів.

Аварію на тепломережі на вул. Енергетиків, 4-А теплокомунальники усували кілька днів. Працювали навіть ночами. Сьогодні був завершальний етап – замінену ділянку засипали ґрунтом. І одразу ж із цієї адреси – на нову: порив стався на вул. Києво-Мироцькій, 104.

Працівники “Теплокомунсервісу” усунули аварію на тепломережі, внаслідок якої без опалення залишалися багатоповерхівки на вулицях Енергетиків, Нове шосе та Героїв Майдану

До поривів на теплотрасах призводять перепади температур у мережі, викликані зупинкою котелень на час вимкнень електрики

У теплокомунальників багато роботи: щойно завершивши працювати на Енергетиків, вирушають на новий порив на Києво-Мироцькій

Раніше Інформатор розповідав, що жителі БІГ-регіону можуть поскаржитися на холодні батареї, а також як Буча живе без електрики.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору