Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Як вижити, коли тебе вбивають»: у Гостомелі зняли документальний фільм

Це один із двох фільмів ОУП (Об’єднання українських продюсерів), які зараз перебувають у монтажних студіях і мають наприкінці року з’явитися на широкий загал.

Про це Інформатор повідомляє посилаючись на Об’єднання українських продюсерів. Ще одна стрічка об’єднання називається «Маріуполь. Окупація». В ній розповідається, як жило українське місто Маріуполь під час окупації військами рф у квітні-вересні 2022 року.

«Фільм «Як вижити, коли тебе вбивають» – розповідь незнайомих між собою людей, сусідів по житловому комплексу, які більше двох тижнів жили в покинутому будинку окупованого Гостомеля», – прокоментували в Об’єднанні українських продюсерів.

Креативна продюсерка та, власне, авторка ідеї фільму “Як вижити, коли тебе вбивають” Юлія Федець говорить, ця стрічка належить до тих, що переконують: реальність страшніша за уяву.

“Я захоплююся всіма героями фільму. Вижити в умовах, в які вони були поставлені, це — феноменальний успіх. Вони зробили це завдяки собі, своїм людським якостям, рисам характеру, правильним рішенням і діям. Через що довелося пройти цій групі людей? Що герої зрозуміли про себе та інших і, нарешті, що допомогло групі залишитись живими – на ці запитання ми шукаємо відповіді. Щоб зрозуміти, як вижити, коли тебе вбивають”, – пояснила вона.

Продюсер фільму і співзасновник Об’єднання Українських Продюсерів Володимир Бородянський переконаний, що теми стрічок про Маріуполь та Гостомель, логічно йдуть за розвитком подій в Україні.

Стоп-кадр фільму “Як вижити, коли тебе вбивають”

Одна з героїнь фільму “Як вижити, коли тебе вбивають”

Для довідки:

Об’єднання українських продюсерів, створене в березні 2022 року, запустило в роботу сім документальних проєктів про війну Росії проти України. До об’єднання увійшли Володимир Бородянський, Віктор Мирський, Дар’я Легоні-Фіалко, Алла Липовецька, Ірина Зоря, Марина Квасова, Ігор Сторчак.

Під створення ОУП кожен із співзасновників зробив особистий грошовий внесок в 1 млн гривень. Команда залучає українських та іноземних інвесторів, а також донорів зі своєї мережі контактів.

Перші фільми ОУП висвітлювали початок війни, тепер увага документалістів перейшла до етапу життя поряд з озброєним ворогом, який може вбити тебе просто так, просто тому, що йому захочеться.

“Об’єднання не ставить на меті отримання прибутку до повного звільнення України від військ російського агресора та остаточної перемоги. Всі гроші, отримані від засновників об’єднання, фондів, меценатів, благодійників, а також від дистрибуції вироблених проєктів, будуть реінвестовані в нові кінозапуски”, – повідомили засновники.

Наслідки “руського міра” в Гостомелі

Раніше Інформатор писав, що у жовтні у Гостомелі відбувся показ документального фільму «Гостомель. Історія одного будинку», який розповідає історії жителів багатоквартирного будинку під час військового вторгнення в Україну. А також про скалічених війною дітей – влада розповідала, яких саме поранень зазнали маленькі гостомельці.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Лесь Дерев’янко
Фото: Facebook-сторінка OUP Documentary

Нагору