Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Поліція Київщини отримала 8 автомобілів для патрулювання Чорнобильської зони від Мітці Пердью

Американська письменниця та меценатка Мітці Пердью вдруге завітала в Київську область. Щоби допомогти поліції пристоличного регіону, вона власним коштом придбала 8 автомобілів для патрулювання зони відчуження біля ЧАЕС.

Інформатор був присутній при передаванні автівок на КПП «Дитятки» на в’їзді в Чорнобильську зону. Датою передавання авто не випадково обрали 14 грудня – це День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Саме завдяки цим людям вдалося запобігти поширенню радіаційної катастрофи на всю Європу.

«Для мене дуже важливо перебувати тут і допомагати Україні. Хочу, щоб усі пам’ятали, що громадяни Америки підтримують Україну. Ви маєте розуміти, наскільки важливо українцям захищати свою державу, бо ви захищаєте й увесь світ», – каже Мітці Пердью

Мітці давно спрямовує благодійницьку діяльність на допомогу жертвам торгівлі людьми та жінкам, які потерпають від домашнього насильства. Увагу на Україну меценатка звернула тоді, коли її знайомий із Одеси розповів, як українських жінок заманювали в Польщу під приводом допомоги, але за кордоном вони потрапляли в сексуальне рабство.

Американка вирішила написати про це історію й відкрила на заході України притулок для жінок. В Україну вона приїхала влітку, тоді до Мітці й звернувся керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов – запросив відвідати Київщину – область, яка зазнала серйозних руйнувань й була під окупацією. І меценатка відгукнулася. Каже, саме в пристоличному регіоні вона зрозуміла, наскільки важлива діяльність поліції для кожного громадянина.

«Західна преса багато розповідає про допомогу українській армії та гуманітарну допомогу, а от проблеми правоохоронців залишаються обабіч, хоча це дуже важливий аспект життя для суспільства, тому я допомогла саме їм», – американська меценатка та філантропка.

На початку повномасштабного вторгнення багато автівок поліції було знищено, й американка бачила це на власні очі, тому й вирішила поповнимти автопарк равоохоронців, щоби вони й далі могли виконувати свою роботу.

«Коли я відвідала це місце вперше, то відразу звернула увагу на роботу поліції саме в Чорнобильській зоні. Тоді чудово зрозуміла, що поліцейські захищають місце відчуження від бракон’єрів, які можуть використати метал, радіоактивні гриби та все інше. Навіть до вторгнення робота тут була дуже важливою, бо оберігала жителів від браконьєрів та наслідків їхньої діяльності», – розповіла Мітці.

Мітці Пердью передала поліції Київщини 8 автівок. На них патрулюватимуть зону відчуження біля ЧАЕС

Розказала благодійниця більше й про свою попередню ініціативу з продажем каблучки зі старовинним смарагдом, про що Інформатор писав раніше. За життя чоловіка Мітці жодного разу не знімала його подарунок, а як овдовіла, то поклала каблучку в сейф.

Коли друзі дізналися, що жінка продає таку цінність, вони спочатку не зрозуміли її, подумали, що це емоційний порив, адже каблучка для Мітці надзвичайно цінна. Та жінка відповіла, що покійний чоловік точно підтримав би таку ідею.

 

Каблучку Мітці Пердью зі старовинним каратом продали на аукціоні Sotheby’s за $ 1,5 млн

«Я довго думала, що робити далі з цією прикрасою, як можна використати її цінність. Після мого візиту до України, коли я разом із Андрієм Нєбитовим побачила зруйновані будинки, я знайшла шлях для каблучки. Завдяки її продажу ми змогли зібрати кошти на допомогу правоохоронним органам.

Але є ще одна ціль, заради якої, я продала її. У такий спосіб я показала, наскільки важливо зараз віддавати щось, щоби допомогти Україні. Відтак я відчула, що й інші теж готові вчинити так само, аби надати допомогу вашій країні», – розповіла Мітці Пердью.

Нові власники каблучки зі смарагдом живуть в Іспанії. За словами Мітці, ці люди дуже підтримують Україну. Отримавши коштовність вони кричали: «Слава Україні!».

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов подякував Мітці Пердью та вручив відзнаку за заслуги, а ще книгу про Україну, якою вона була до 24 лютого

Зранку 14 грудня американку в Києві заскочила атака дронів-камікадзе з держави-терористки. «Я навіть не ховалася й активно працювала над своєю новою книжкою», – розповіла письменниця.

Мітці Пердью уже опублікувала 9 статей про свої відвідини України й те, що переживає наш народ. І зупинятися на цьому американка не планує.

Як раніше розповідав Інформатор, Андрій Данилко продав Rolls Royce Фредді Мерк’юрі: кошти підуть на центр реабілітації постраждалих від війни.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Нагору