Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині феєрверки, петарди й навіть бенгальські вогні під забороною

Доки на території Київської області діє воєнний стан, продавати та використовувати піротехнічні засоби заборонено. Так вирішили на засіданні оперативного штабу Ради оборони Київської області.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на Київську ОВА.

Рішення стосується як фізичних, так і юридичних осіб, зокрема суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері ресторанного господарства, громадського харчування, розважальних закладів, об’єктів соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

Водночас поліція Бучанського району повідомляє про припинення незаконного продажу піротехнічних засобів у Петропавлівській Борщагівці. Порушників правоохоронці виявили під час одного з рейдів, які здійснювали на ринках, у торгових точках та інших закладах.

Продавав вибухові розваги 40-річний чоловік. Піротехніку вилучили, а щодо продавця відкрили провадження. Щоправда, максимальне покарання, яке загрожує порушнику – штраф до 1020 грн.

40-річний чоловік продавав вибухові розваги в Петропавлівській Борщагівці

Поліція вилучила заборонений товар, а продавцю загрожує штраф

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що законопроєкт про заборону піротехніки внесли до Верховної Ради, а також на Київщині заборонили використовувати святкову ілюмінацію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: Бучанське райуправління поліції

Нагору