Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Компанії дружини Медведчука, розташовані на території України, фінансували росгвардію та мвс росії  – СБУ

Служба безпеки України встановила, що компанії дружини Медведчука, після повномасштабного вторгнення росії на територію України, продовжили переводити мільйонні суми до країни-агресора та фінансувати бюджет росгвардії та мвс рф в окупованому Криму.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на Службу Безпеки України.

Зазначається, що київські компанії, кінцевим бенефіціаром яких є Оксана Марченко, протягом минулого року переводили мільйони на рахунки росгвардії та мвс рф у тимчасово окупованому Криму.

Правоохоронці встановили, що українські компанії платили росіянам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострова. До того ж, ці компанії регулярно поповнювали бюджет росії, сплачуючи «податки та збори».

Загалом бізнес-структура дружини Медведчука перевела на користь країни-агресора понад 50 мільйонів гривень.

Відомо, що для реалізації схеми, Оксана Марченко зареєструвала в окупованій росіянами Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Для його створення жінка використала активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, що розташовані у столиці України.

Потім фірма, розташована на окупованому півострові, підписала «охоронні» угоди та продовжила співпрацювати з окупаційними структурами росгвардії та мвс рф.

За інформацією СБУ, за 11 обшуків на об’єктах нерухомості Марченко, в офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів знайдено:

  • документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони з доказами угод;
  • печатки та банківські картки, які використовувалися у незаконній діяльності.

Оксані Марченко та голові афілійованої фірми в окупованому Криму слідчими СБУ повідомлено про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 ККУ).

У випадку, якщо провину буде доведено, зловмисникам загрожує до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

14 лютого Оксану Марченко викликають на допит в Управління СБУ в Івано-Франківській області. Відповідна повістка оприлюднена на сайті Офісу генпрокурора.

Зазначається, що дружину Медведчука викликають для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваної у кримінальному провадженні на допит о 9:00 ранку до слідчого в особливо важливих справах Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області Юрія Бобуляка за адресою: Івано-Франківськ, вул. Сахарова, буд. 15.

Обшук нерухомості Медведчука

СБУ проводить обшуки

Зібрані докази під час обшуків нерухомості дружини Медведчука

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, як зловмисників, які налагодили схему фейкового набуття громадянства України, було нейтралізовано у Києві Головним управлінням внутрішньої безпеки СБУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору