Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Верховна Рада призначила Міністра внутрішніх справ, голову СБУ та продовжила воєнний стан і мобілізаційні заходи в Україні

7 лютого Верховна Рада призначила Ігоря Клименка на посаду Міністра внутрішніх справ України, який офіційно замінить загиблого у Броварах Дениса Монастирського. До того ж, новим керівником Служби безпеки України став Василь Малюк, який до цього був виконувачем обов’язків керівника.

Про це Інформатор БІГ повідомляє із посиланням на заяву президента України та нардепа Ярослава Железняка.

Зазначається, що Верховна Рада дала згоду на призначення на посаду голови Служби безпеки України Василя Малюка, який до цього тимчасово виконував обов’язки керівника спецслужби.

За відповідну постанову проголосували 324 депутатів:

По фракціям:

«Слуга народу» – 226

ЄС – 0
Батьківщина – 18
Платформа за життя та мир- 19
За майбутнє – 12
Голос – 0
Довіра – 15
Відновлення України – 17
Позафракційні – 17

На голосуванні був присутній президент України Володимир Зеленський, який наголосив на ролі Малюка у протидії агресії, а також поверненні та звільненні українських військових.

Про призначення Клименка на посаду Міністра внутрішніх справ України повідомив прем’єр Денис Шмигаль і привітав нового міністра в урядовій команді.

«Ігор Володимирович має необхідний досвід та знання, щоб подолати виклики, які зараз стоять перед міністерством. Пріоритети чіткі та зрозумілі: оборона країни, звільнення територій, захист кордонів, безпека українців. Реформи, які розпочав Денис Монастирський і його колеги, будуть продовжені. Роботи багато. Так само як і відповідальності», – сказав Шмигаль.

За інформацією нардепа від партії «Голосу» Ярослава Железняка, кандидатуру Ігоря Клименка на посаду очільника МВС підтримав 321 нардеп.

По фракціям:
СН – 224
ЕС – 0
Батьківщина – 18
Платформа за життя та мир- 18
За майбутнє – 13
Голос – 1
Довіра – 13
Відновлення України – 17
Позафракційні – 17

До того ж, Верховна Рада на засіданні 7 лютого погодилася з пропозиціями президента Володимира Зеленського про продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

Відповідні законопроєкти про затвердження указів глави держави “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” №8419 та “Про продовження строку проведення загальної мобілізації” №8420 зареєстровано в парламенті.

Згідно з рішенням, військовий стан в країні буде продовжений з 19 лютого 2023 року і триватиме 90 днів. На такий же термін продовжено загальну мобілізацію.

Варто зауважити, що це вже шосте голосування українського парламенту щодо воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. До цього Рада схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня та 16 листопада.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко

Голова СБУ Василь Малюк

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про законопроєкт, в якому йдеться про підвищення граничного віку для військовослужбовців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору