Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Еліна Світоліна разом з Мішелем Хазанавічусом на власні очі побачили руйнації Бучі та Ірпеня

Українська тенісистка Еліна Світоліна і французький режисер Мішель Хазанавічус відвідали звільнені від російських окупантів та зруйновані міста Бучу й Ірпінь.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на платформу United24.

Зазначається, що всесвітньовідома українська тенісистка та оскароносний французький режисер взяли під свій патронат відбудову двох будинків в деокупованому Ірпені в рамках ініціативи Президента України UNITED24. Уточнюється, що це – ЖК «МюнХаузен» та ЖК «Затишний двір».

За словами міського голови Ірпеня Олександра Маркушина, зірки спорту та кіно, а відтепер і амбасадори UNITED24, спеціально приїхали в Ірпінь, щоб на тлі пошкоджених під час бойових дій у місті будинків записати свої звернення до світової спільноти з проханням допомогти сотням ірпінських родин повернутися до своїх осель.

Разом із координаторкою проєкту UNITED24 Ярославою Гресь вони вийшли на онлайн-зв’язок із Андрієм Шевченком та Олександром Усиком, які теж сьогодні допомагають Ірпеню відродитися. Ті у свою чергу поділилися досвідом, який вони вже отримали у цій надважливій справі.

Крім того, гості міста разом із координаторкою проєкту UNITED24 Ярославою Гресь вийшли на онлайн-зв’язок із Андрієм Шевченком та Олександром Усиком, які наразі теж допомагають жителям Ірпеня.

«Вкотре щиро дякую усім спортсменам, діячам культури, нашим зіркам, які роблять усе від них залежне, аби відбудувати наше зруйноване, але нескорене місто. Також окреме спасибі координаторці проєкту UNITED24 Ярославі Гресь, яка докладає чимало зусиль для успішної реалізації цієї ініціативи», – написав Маркушин.

За інформацією Бучанської міської ради, Світоліна та Хазанавічус разом з секретарем Бучанської міської ради Тарасом Шаправським, настоятелем храму отцем Андрієм та координаторкою проєкту UNITED 24 Ярославою Гресь оглянули фотовиставку та побували на місці масового захоронення, де було поховано 116 вбитих росіянами бучанців.

Під час зустрічі вони говорили про події, які відбувалися у місті під час російської окупації. Зокрема, про злочини армії РФ проти звичайного населення. Також обговорювали повернення бучанців у рідні домівки та відбудову соціальних об’єктів, житлових будинків, яку вдалося організувати завдяки підтримці партнерів.

«Я бачив багато відео і фото з Бучі, але коли бачиш і чуєш вживу, то це зовсім інші враження. Це дуже страшно»,- сказав під час зустрічі кінорежисер Мішель Хазанавічус.

До того ж, Мішель Хазанавічус та Еліна Світоліна також зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

«Мішель приєднався до амбасадорів (платформи United24 – ред.) і буде допомагати нам із відбудовою. Це наш перший голос United24 у Франції, і я вірю, що цей голос буде потужним», – прокоментував Зеленський.

Французький режисер Мішель Азанавічус

Українська тенісистка Еліна Світоліна

Амбасадори UNITED24 біля зруйнованих будинків

Олександр Усик під час розмови з амбасадорами UNITED24

Французький режисер у деокупованому Ірпені

Гості Бучі на місці масових захоронень мирного населення

Раніше Інформатор БІГ вже розповідав про те, що Ірпінь відвідав генеральний секретар Європейського парламенту Клаус Велле разом з делегацією, аби побачити наслідки російських злочинів під час окупації міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: Telegram Олександра Маркушина та Бучанської міської ради

Нагору