Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінь проголосував за спільний водоканал. Що скаже Буча?

9 лютого на сесії Ірпінської міської ради було ухвалене рішення Про створення комунального підприємства спільної власності Ірпінської міської територіальної громади та Бучанської міської територіальної громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Мова йде про водоканал, який зможе забезпечити водою Бучу та Ворзель. Далі справа за Бучанською міською радою, її депутати мають ухвалити таке ж рішення. Раніше про такий план дій було домовлено на нараді у присутності керівництва області в Офісі Президента.

Наразі уже створено спільну робочу групу щодо цього питання. На створення цього підприємства знадобиться місяць-півтора.

Таким чином можна врегулювати ситуацію, яка склалася довкола водопостачання та водовідведення в Бучі та Ворзелі. КП “Ірпіньводоканал”, на відміну від КП “Бучасервіс”, має усі дозвільні документи на надання усіх без винятку послуг з водопостачання та водовідведення в цих населених пунктах.

Що ж до КП “Бучасервіс”, то це підприємство не може надавати повного циклу послуг. Воно не має всіх потрібних дозволів на надання послуг водопостачання на території Бучі й Ворзеля. І взагалі не може здійснювати там водовідведення, адже не має укладеної тристоронньої угоди з КП “Ірпіньводоканал” та КП “Київводоканал”. Тобто усі стоки з Бучі та Ворзеля транспортуються на Київ через Ірпінь мережами Ірпіньводоканалу і без тристоронньої угоди самотужки Буча не може надавати людям таких послуг, більше того, брати за це з людей кошти.

“Сподіваюся, що Бучанська міська рада якомога швидше ухвалить потрібне рішення і ситуація зрушиться з мертвої точки. Головна наша мета – якісні і безперебійні послуги з водопостачання і водовідведення для мешканців Бучі та Ворзеля. Для мене особисто, як Ірпінського міського голови, це вкрай важливо і я робитиму все від мене залежне для швидкого вирішення цього питання в правовому полі з користю для людей”, – зазначив міський голова Ірпеня.

Раніше Інформатор БІГ писав, що СБУ повідомила про підозру організаторам рейдерського захоплення “Бучаводоканалу”, а також про виділення Червоним Хрестом Ірпеню 45 млн грн на реконструкцію пошкодженої каналізації міста та інших господарчих об’єктів “Ірпіньводоканалу”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору