Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Києві станції метро облаштували додатковими модульними лавами

У столиці 18 підземних станцій метрополітену облаштовано додатковими модульними лавами, які використовуються під час повітряної тривоги. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіційний портал Києва.

Зазначається, що на одному такому сидінні може розміститися до 4 людей. Крім того, у випадку тривалої повітряної тривоги або ж роботи підземних станцій винятково в режимі укриття модульні лави трансформуються в ліжка. Також перевагою конструкції є компактний розмір у розібраному вигляді, легкість у зборі та помірна вага.

Нині сидіння розміщено на станціях: “Академмістечко”, “Шулявська”, “Політехнічний інститут”, “Вокзальна”, “Університет”, “Театральна”, “Хрещатик”, “Голосіївська”, “Деміївська”, “Палац “Україна”, “Олімпійська”, “Площа Льва Толстого”, “Тараса Шевченка”, “Сирець”, “Лук’янівська”, “Кловська”, “Дружби народів”, “Позняки”, “Харківська”.

Проєкт реалізовано за підтримки Посольства України в Латвійській Республіці, LITUA kartu, Latvijas Finieris, Конфедерації українців Латвії  “ВІЧЕ” – забезпечили доставку сидінь.

Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

Модульні лави у використанні

Модульні лави на станціях метрополітену

Раніше Інформатор БІГ писав, що в Києві з листопада збільшать інтервал руху поїздів метро та частково замінять електротранспорт автобусами через знеструмлення на низці тролейбусних і трамвайних маршрутів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору