Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Ексвиконуючого обов’язки сільського голови з Макарівського ОТГ судитимуть за махінації з землею

Ексвиконуючого обов’язки сільського голови з Макарівської ОТГ судитимуть за незаконне виділення землі вартістю 2,1 млн грн у приватну власність.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Відомо, що прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишнього виконуючого обов’язки голови однієї з сільських рад Київщини за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

У 2020 році обвинувачений підробив рішення сесій, на підставі яких декілька громадян отримали 9 земельних ділянок комунальної власності загальною площею 1,6 га на території Макарівської ОТГ.

Крім того, громада зазнала збитків на суму 2,1 млн грн. Наразі земельні ділянки арештовано. У межах кримінальних проваджень заявлено цивільні позови про стягнення вказаних збитків.

Варто зауважити, що досудове розслідування здійснювалося слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше Інформатор БІГ писав, що мешканця села Білогородка, що на Київщині, судитимуть за вбивство та розчленування тіла власного сина.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору