Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

У небі Київщини зафіксовано ворожі кулі з відбивачами, які ведуть радіолокаційну розвідку

У небі Київщини зафіксовано кулі з відбивачами, які рухаються за напрямом вітру та ведуть радіолокаційну розвідку.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на КМДА.

«У небі Київщини виявили повітряні цілі. У зв’язку з цим працює ППО. Зберігайте спокій та перебувайте в укриттях!» — йдеться у повідомленні.

За словами речника Командування Повітряних сил України Юрія Ігната — це «дідівські методи», які використовує РФ для відволікання та виснаження українських сил ППО.

«Це не зонд, не аеростат, це просто куля», Мета — відволікти. Противних хоче, щоб ми витрачали на ці відбивачі, які коштують нічого, свої сили та засоби, зокрема зенітних ракетних військ», — пояснив він.

Ігнат також додав, що куля має розмір метр на півтора, наповнена газом летить вверх, а на шнурку прикріплений кутовий відбивач.

До того ж, сигнал радіолокаційної станції відбивається від відбивача, тож радіотехнічним військам треба реагувати, відмічати це як повітряну ціль.

Раніше він вже зазначав, що використання повітряних аеростатів — це примітивний спосіб ведення війни.

«Це робиться для того, щоб ми напружували свої мізки та бачили в небі ці повітряні цілі. Пливуть вони у повітряних потоках. Наші радіотехнічні війська їх бачать по всій території країни та за її межами. І люди, які несуть чергування у системі ППО 24 /7, відстежують всі цілі та можуть ідентифікувати за характеристиками цю ціль, бо ціль має певну швидкість. Люди — досвідчені й можуть легко ідентифікувати тип та характер цілі, можуть відрізнити її від БПЛА. Це робиться, щоб привернути нашу увагу до цього. Можливо, використовувати як хибну ціль, щоб по ній працювали засоби ППО, щоб її виснажувати. Ці кулі летіли з півночі вчора», — розповів речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат

 

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що протиповітряна оборона Києва та області стала міцнішою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору