Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Литва допомагає у відновленні закладів освіти на Бучанщині

17 лютого литовська делегація на чолі з віцеміністром МЗС Литви Мантасом Адоменаісом ознайомилися з процесом відновлення двох закладів освіти Бучанського району.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Уряд Литви допомагає у відновленні Бородянського ліцею №1 та дитячого садочку №6 “Радість” в Ірпені. Роботи йдуть швидкими темпами.

В ірпінському садочку, що на вулиці Миру, почалися підготовчі роботи до відбудови закладу. Він був зруйнований під час бойових дій у місті, але вже до 1 вересня цього року має бути відбудований.

“Дитсадочок “Радість” буде не просто відновлено, але й оновлено. Тут з’явиться третій поверх, тож заклад зможе прийняти більше вихованців. Також заплановано оновити й ігрові майданчики”, – зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Також делегація відвідала модульне містечко в Бородянці, що було доукомплектоване новими литовськими модулями, та оглянула зруйнований міст через річку Ірпінь у селі Княжичі.

Делегація відвідала зруйнований Бородянський ліцей №1

Поки що малорадісний садочок “Радість”

Наслідки окупації

Роботи з відновлення дитсадка йдуть швидкими темпами

Делегація на чолі з віцеміністром МЗС Литви Мантасом Адоменаісом

У модульному містечку в Бородянці

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Литва виділить €11 млн на 4 проєкти по відновленню Київщини. Три з яких знаходяться на території Бучанського району.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Київська обласна військова адміністрація та Олександр Маркушин

Нагору