Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Святопетрівському скоєно наїзд на п’яного пішохода

Поблизу села Святопетрівське на автодорозі Боярка – Вишневе стався наїзд на пішохода. Поліція Київщини встановлює всі обставини дорожньо-транспортної пригоди. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанське районне управління поліції.

Днями, близько 20 години, автомобіль “Nissan” під керуванням 53-річного водія, скоїв наїзд на пішохода. Як попередньо встановили правоохоронці, чоловік у стані алкогольного сп’яніння перетинав проїжджу частину на червоний сигнал світлофора. В результаті, потерпілого у тяжкому стані госпіталізували до лікарні.

Чимало трагічних дорожніх автопригод в Україні стається через стан сп’яніння пішоходів чи водіїв. Лише за січень патрульні Київщини склали 158 протоколів на водіїв, що сіли за кермо напідпитку та зафіксовано 6 ДТП з потерпілими за участі водія з перевищенням проміле у крові.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 130 КУпАП, якщо водій керує транспортним засобом у стані сп‘яніння:

  • вперше протягом року — штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування на 1 рік (частина 1);
  • вдруге протягом року — штраф у розмірі 34 000 гривень або адмінарешт на 10 діб з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого (частина 2);
  • втретє чи більше протягом року — штраф 51 000 гривень або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу (частина 3).

Місце дорожньо-транспортної пригоди

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що слизька дорога спричинила ДТП: між Білогородкою й Бояркою перекинулася маршрутка. Маршрутка виїхала на узбіччя й перекинулася.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору