Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Нацбанк випустив банкноту до річниці повномасштабної війни

Національний банк України випустив пам’ятну банкноту «Пам’ятаємо! Не пробачимо!», присвячену роковинам початку повномасштабної війни в Україні.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ.

Зазначається, що банкнота номіналом 20 гривень вводиться в обіг з 23 лютого.

У НБУ підкреслюють, що банкнота є законним платіжним засобом, але її тираж – обмежений, адже він становить 300 тисяч штук, що додає банкноті колекційної цінності.

Придбати пам’ятну банкноту можна з 24 лютого в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а вже з кінця березня – в банках-дистриб’юторах.

«Ми не могли не відзначити цю дату, роковини повномасштабного вторгнення, цей драматичний, шокуючий та розстріляний рік нашого життя. Війну, яка триває для нас не рік і не десять, а сторіччя. Тому ми вирішили увічнити нашу спільну боротьбу на грошах. Сьогодні Національний банк презентує пам’ятну банкноту, яку ми створили як нагадування про війну за незалежність і суверенітет України», – сказав голова Нацбанку Андрій Пишний під час презентації банкноти.

Унікальний дизайн банкноти виконаний вертикально. Створив його заслужений художник України Володимир Таран.

Нова банкнота до річниці повномасштабної війни

Нові 20 гривень

Унікальний дизайн новітньої банкноти

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що до річниці повномасштабного вторгнення рф до України, Укрпошта випустить черговий поштовий набір з циклу воєнних марок, але цього разу зі спеціальним посланням російському диктатору.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору