Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Суд арештував майно Оксани Марченко на 5.6 млрд гривень

За матеріалами Служби безпеки суд арештував майно Оксани Марченко, дружини підозрюваного у держзраді екснародного депутата Віктора Медведчука, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Вартість арештованих активів становить понад 5,6 млрд грн.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на СБУ.

«За матеріалами Служби безпеки суд арештував майно Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість арештованих активів становить більше ніж 5,6 млрд грн. Рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній», – йдеться у дописі.

До того ж, накладено арешт на дві земельні ділянки, чотири житлові будинки у Києві та окупованому Криму і 10 автомобілів, які належать фігурантці.

У прес-службі СБУ підкреслили, що серед арештованого майна є також акції київських компаній «Терра-Інвест», «Укркапітал» і «Спорт-Тур», які дружина Медведчука використовувала для проведення підривної діяльності проти України.

«Саме вони заснували фірму за законами РФ, через яку Марченко переводила мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму, а також сплачувала «податки» до російського бюджету», – зауважили в СБУ.

Нагадаємо, раніше слідчі СБУ повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). За цією ж статтею повідомлено про підозру топменеджеру «Укркапіталу» і «Спорт-Туру», який зараз перебуває під вартою.

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв, що Служба безпеки України встановила компанії дружини Медведчука, які після повномасштабного вторгнення росії на територію України, продовжили переводити мільйонні суми до країни-агресора та фінансувати бюджет росгвардії та мвс рф в окупованому Криму.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору