Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Лютий. Рік незламності: Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну

24 лютого, як і рік тому, президент України Володимир Зеленський записав звернення до нації щодо війни з окупантами.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на Офіс Президента України.

«Великий народе великої України! Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші і тоді, і зараз речі. Те, що Росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні, ми готові до всього, ми всіх переможемо, бо ми – це Україна!»– почав своє звернення Володимир Зеленський.

Президент України заявив, що 24 лютого 2022 року – це найдовший день нашого життя та найважчий день нашої новітньої історії.

«Ми прокинулись рано і відтоді не засинаємо», – Володимир Зеленський.

Він також підкреслив, що «ми не підняли білий прапор, а стали боронити синьо-жовтий, не злякались, не зламались, не здались».

«Наша віра зміцніла, зміцнів наш дух, ми вистояли перший день повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли: за кожне «завтра» треба битися. І ми бились. І вигризали кожну добу», – пригадує президент України.

За його словами, три дні нам відводили на життя. Погрожували, що за 72 години нас не буде існувати, але ми вистояли четвертий день, а потім п’ятий…

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що в Україні триває Національна кампанія рекрутингу «Гвардія наступу», в ході якої приймають заяви для вступу у бригади, що визволятимуть країну від російської навали.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору