Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У БІГ-регіоні вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні

24 лютого, в роковини повномасштабного вторгнення армії рф в Україну, жителі Київщини вшанували пам’ять загиблих військових, які загинули внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську та Ірпінську міські ради.

Зазначається, що в Бучі на Алеї Слави вшанували пам’ять усіх загиблих від рук рашистських загарбників.

«У великій скорботі присутні схилили голови перед світлою пам’яттю наших воїнів, які віддали власні життя на захист України.
Рідні, друзі, містяни з’єдналися у спільній молитві за спокій душ як Героїв-захисників, так і мирних мешканців громади, яких під час окупації знищили російські війська», – йдеться у дописі.

Водночас на Ірпінському кладовищі родини полеглих, представники міської влади, духовенство та мешканці міста схилили голови перед могилами загиблих Героїв та спільно помолилися за тих, хто віддав життя за нашу країну.

«За рік ця Алея зросла, на жаль, у шість разів. Майже шістдесят хлопців загинули – наших ірпінчан, захищаючи Україну, захищаючи Ірпінь. Ми повинні завжди пам’ятати, що вони зробили та розповідати іншим про їхні подвиги, бо якби не вони ми б не зупинили ворога. Сьогодні ми пишемо нову історію України. На жаль, ми пишемо її кров’ю, кров’ю наших Героїв. Ми ніколи не забудемо і ми обов’язково помстимося за наших людей, за наших Героїв. Друзі, разом до Перемоги! Слава Україні!» – сказав Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

На Бородянщині також вшанували пам’ять усіх Героїв України, що поклали своє життя за нашу вільну та незалежну державу.

«Я дуже вдячний тим людям, які зі зброєю в руках більше ніж на добу зупинили колону військ, яка рухалась на Київ, – наголосив він. – Я дуже вдячний тим людям, які, ризикуючи своїм життям, вивозили мешканців Бородянки в безпечні місця, які надалі допомагали з евакуацією… Пам’ятаймо, що від кожного з нас залежить час перемоги України!» – наголосив в.о. селищного голови Георгій Єрко.

Вшанування у Бородянці

На Бородянщині вшанували Героїв України

Ірпінь вшановує своїх Героїв

Мешканці Ірпеня хвилиною мовчання вшановують загиблих на війні

Буча завжди пам’ятатиме своїх захисників

Раніше Інформатор БІГ писав, що дзюдоїсти з Бучі на Кіпрі вшанували жертв терору.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору