Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Одруження за 15 хвилин: у «Дії» відтепер можна подати заяву про реєстрацію шлюбу

Розробники завершили тестування послуги в застосунку «Дія», за допомогою якої заяву про реєстрацію шлюбу можна подати онлайн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

«Більше не треба йти у ДРАЦС. У декілька кліків на порталі Дія ви подаєте заяву та обираєте місце, час, формат, проведення церемонії», – пише пресслужба.

Важливо, що для реєстрації шлюбу необхідно авторизуватися на порталі «Дія» та перейти у розділ «Сім’я», де далі варто обрати послугу «Заява про шлюб».

Далі потрібно заповнити заяву, обрати час і місце реєстрації, сплатити адміністративний збір та підтвердити все це вашим електронним підписом.

До того ж, людина, з якою ви плануєте створити шлюб, також має авторизуватися у своєму кабінеті на порталі, перейти на заяву за посиланням з пошти та також підтвердити її персональним електронним підписом.

«Після цього обраний ДРАЦС надішле відповідь та деталі щодо церемонії на пошту», – зазначають у дописі.

У Мінцифри підкреслюють, що процес подання заяви на онлайн реєстрацію шлюбу триває менше ніж 15 хвилин. Все, що надалі вимагається від молодят – лише з’явитися в обраний ДРАЦС у день одруження.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору